Դդումը հայտնի է եղել Հին Եգիպտոսում, բույսիբուժիչ հատկությունների մասին իմացել են հայբժշկապետերը։ Դդումն օգտակար է շատ հիվանդությունների դեպքում։ Սպիտակեցնումև փայլեցնում է ատամները։ Հյութն օգնում է հազի և կրծքի ցավի դեպքում։
Դդմի պտղամիսը հարուստ է կենսանյութերով` B խմբի վիտամիններ (B1, B2, PP),C վիտամին, ռուտին (P), վիտամիններ E, A, D։ Պարունակումէ կալցիում, կալիում, երկաթ, ֆտոր, ցինկ, պղինձ, ֆոսֆոր։ Պտղամիսը հարուստ է պեկտինով։
Կա կարծիք, որ սննդակարգում դդումիկանոնավոր ընդգրկման դեպքում ուժեղանում է մարդու իմունային համակարգը։
Դդմի հյութը հանգստացնում է նյարդերը։
Դդումը ծաղկում է ամռանը, ծաղիկներըհարուստ են հակաօքսիդանտ հատկությունունեցող` կարոտինային և ֆլավոնայիննյութերով։ Մեղրատու բույս է, մեղրը ոսկեդեղինէ, արագ բյուրեղացող, բազմերանգ համով։ Օգտակար է երիկամների և լյարդիհիվանդությունների դեպքում, ունի լեղամուղհատկություն։